Optreden Zandley Drunen 23 februari 2018

Op zaterdag 23 februari hebben we voor het eerst een optreden verzorgd in de Zandley in Drunen. Ruim een half uur voor aanvang van ons optreden, zat de ruimte waarin we speelden al bijna helemaal vol. Dat beloofde veel goeds.

Het was een optreden met voor elk wat wils. Onze ladyspeakers Wendy en Jeanny wisten bij elk nummer een toepasselijk aankondiging te doen. De ene keer over een van de bewoners, de andere keer over ons. 

Tijdens het optreden werd gedanst en gezongen. De bewoners genoten, dus wij genoten. We hopen dan ook nog eens terug te mogen komen in de toekomst!

Kerstoptreden Prisma 12 december 2014

 Ons - inmiddels traditionele- eerste kerstoptreden.  Emoji

Met veel Kerstbelles hebben we 'n aantal kerstliedjes ten gehore gebracht.
De bewoners van Prisma blij, de bezoekers van de kerstmarkt blij en Saxebelle ook blij.
Nog 'n gezellige groepsfoto, 'n glühwijntje en we kunnen terugkijken op 'n goed begin van onze kerstoptredens.
 
Annelies Emoji
 

Muziek rond de ki-jos-k 21 september 2014

Wat was 't toch weer gezellig , zondag bij Jos en Wilma van Café de Harmonie met 'Muziek rond de ki-jos-k'.
Alle muziekskes en koren deden hun best voor 'n goede sfeer en dat lukte prima. Het gelegenheidskoor 'Vur de leut'  had weer 2 x de 'Mystery Guest' en vooral  Corry van Gorp was hilarisch. Op de snuffelmarkt was voor elk wat wils en ook de inwendige mens werd niet vergeten. De  Dorini's wisten  van geen ophouden en kregen ook deze keer het publiek weer aan de polonaise. Kortom 'n geslaagde 'goedweer-dag '
Blaostumop, bedankt voor de organisatie!
 
Annelies Emoji
 
 

Optreden Rabobank 16 juni 2014

16 juni: Saxebelle op bezoek in het ledencafé van de Rabobank Emoji

Niet helemaal compleet, maar wél met het grootste deel van de Belles, hebben we ons mannetje gestaan. Volgens strak plan hebben we 3 nummers geblazen. Slechts 3, maar hoe! 

Met 'n tevreden gevoel weer naar huis. 

Alle Belles die er waren: bedankt!

Annelies Emoji

 

Koningsdag 26 april Drunen

Hiep hiep hoera voor Willem EmojiEmojiEmojiEmoji

Onder 'n koninklijk oranje zonnetje was Saxebelle vandaag te gast in Drunen ter ere van Koningsdag. We hadden nog geen noot gespeeld of enkele Belles mochten al op de foto met 'n allochtoon, die dit gebeuren nog nooit had meegemaakt. 3 optredens waren gepland. en over 't algemeen verliepen die goed., ('n kleinigheidje blijf je altijd houden, want vanalles kan meespelen ) , maar 't was gezellig en als Willem en Maxima Emoji er waren geweest, waren ze zeker stil blijven staan bij Saxebelle. 

 

Annelies Emoji

Eikendonk 23 april 2014

Bijna iedereen had de klok verzet en Saxebelle was weer fris en fruitig in het rood/wit. Hier op de Eikendonk zijn we graag geziene gasten. Dory en Jeanny hadden weer hun Super Saxebelle Bingo meegebracht, en enkele prijsjes, maar die bingo wilde maar niet vallen . Het programma liep al iets uit, want we wilden natuurlijk wél 'n prijswinnaar. Pas toen enkele bewoners aanstalten maakten om naar bed te gaan, hoorden we 'n heel voorzichtige "ja, bingo" . Nog even twijfel over de prijs: is 't shampoo of douche-gel of tóch badschuim? Maar de gelukkige koos wijs voor de chocolaatjes. 

Onze invalster Anky, speelde , als vanouds, gezellig mee. Anky bedankt daarvoor en Wendy, die zaterdag de grote trom gaat slaan, was meegekomen om diè kunst af te kijken. 

Saxebelle werd bij het afscheid uitgenodigd om weer 'n keer terug te komen. Kortom: Geslaagd optreden en 'n actieve avond voor ons publiek: luisteren, bingo én meezingen!

 

Annelies Emoji

KVO Vlijmen Nieuwkuijk 8 maart 2014

Internationale Vrouwendag EmojiEmojiEmojiEmojiEmoji

We hadden een aangepast programma voor deze speciale dag: voor ieder wat wils: jong, oud, internationaal en toegespitst op vrouwen met:  ain't she sweet, de meidenmedley en de 'Tante Leen' medley !!, maar voor de 3 mannen, die we tóch nog ontdekten, hadden we ook nog 'n speciaal nummer: That man..... Al met al 'n geslaagd optreden, gezellig aanelkaar gebabbeld door Jeanny! 

Annelies Emoji

Bosch winterparadijs 29 december 2013

Ons laatste optreden dit jaar. Men zegt wel eens: "lest best" en dit optreden kwam overtuigend in die richting. Emoji. Gezellig sfeertje, veel fans en bij 't shownummer van de achterhoede 'Go like Elijah' splitsten de voorste rijen, net als de Rode Zee en was het showgedeelte van de tenora's en de baritonsaxen EmojiEmojiEmoji goed te zien. Dat houden we erin.  Op de minuut af klopte de timing. En na de glühwein, Emojiwarme chocomel, koffie, Emojisnert of iets anders kan Saxebelle terugkijken op 'n zeer geslaagd optreden.

Ik wil via deze weg ieder 'n gezond en muzikaal 2014 wensen. Ik ga in ieder geval knallend EmojiEmojihet nieuwe jaar in.

PROOST OP 2014.Emoji     Annelies

 

Kerstoptreden Prisma 14 december 2013

Zoals gebruikelijk startten we onze reeks kerstconcerten Emojibij Prisma in Biezenmortel.
2 sessies deden we: elk van 6 kerstmedley's Emoji met nog 'it's a small world' erachteraan.
't was een goede start samen met leuk publiek, wat natuurlijk fijn is!  Het leek wel alsof we 'n blik altsaxen hadden open getrokken, zoveel waren er. Maar gelukkig kon onze benjamin,  altje Judith,  de sopsaxen versterken en dat deed ze met verve. Ook José E. , onze baritonsax  bespeelde 'n ander instrument dan dat ze gewend was en ook José sloeg de trom alsof ze nog nooit anders gedaan had. Natuurtalenten zijn jullie. Ik noem nog 'n naam: Corrie!. Corrie, ik stond naast je en ik luisterde of je solo kwam en  ja hoor daar was ie. Super! Ik wil natuurlijk niemand tekort doen; we hebben allemaal geprobeerd om  'n goed kerstconcert neer te zetten, en ook onze eigen fans, - en dat waren er heel wat deze keer - vonden dat we aardig wat weggeblazen hadden en  zeker de 2de sessie, die nòg beter ging dan de eerste. Emoji
't volgende concert is helemaal in Dickens' stijl en daarna nog het Winterparadijs in Den Bosch. 
AnneliesEmoji

Muziek rond de ki-jos-k 22 september 2013

Deze dag is zéér geslaagd: goed weer, leuke muziekskes, leuke koren, 'n gastoptreden van Conny Froboess en Kabouter Plop, 'n geslaagd samenspel van de Mallemolen, voor elk wat wils bij de kramen, .n loterij met slechts 4 prijzen over, de Dorini's, veel geschminkte gezichtjes bij de kinderkraam én de goede zorgen van Wilma en Jos.   Tot slot nog even melden dat de meloenverkopers zelfs geld kregen zonder 'n meloen te verkopen, nog geen partje. Kortom 'n zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar!
 
Annelies

Eikendonk 11 september 2013


In Eikendonk waren we al eerder geweest en ook nu werden we weer hartelijk ontvangen door Casper. 
Jeanny en Dory hadden iets nieuws bedacht om de bewoners te animeren: de Saxebelle Muziekbingo, met echte bingo kaarten en bingoballetjes.   Jeanny had zelfs haar schoenen aangepast: rood met, jawel witte balletjes. De bewoners deden volop mee, maar de bingo wilde maar niet vallen. Pas, toen we bijna aan het eind waren , kwamen er 3 tegelijk.
't was 'n gezellige avond, we hebben goed en enthousiast gespeeld en wat ook belangrijk is: we mogen weer terug komen!!
 
AnneliesEmoji

Bemmel 9 juni 2013

'n Stralende zondag en om 9 uur stond de bus weer klaar om de Belles samen met Blaostumop naar Bemmel te brengen.   Voor Johan, onze jarige chauffeur, kon de dag toen al niet meer stuk: 'n versierde bus, 60 jaar worden en omhelst en geknuffeld worden door al die vrouwen. In Bemmel was 't weer super gezellig met al die muziekskes. Onze saxofonistes Dorine, Margo, Judith en Annelies hebben 'gedubbeld' : 4x met Saxebelle gespeeld en 4x bij Blaostumop. 'n drukke dag dus. We hebben  ons beste beentje weer voorgezet , maar ondanks dat:  elaas geen dweil dit jaar, maar wel een super gezellige zonnige dag met allemaal muziekliefhebbers!

Annelies

bemmel 072

Ongehoord 8 juni 2013

Wat een leuke opzet was dit evenement. Ooit gestart in Heusden, toen 'vreemd gegaan' in Nieuwkuijk en daar 'blijven plakken'.   Op 7 verschillende locaties, variërend van tuin, woonkamer, werkplaats tot kerk, lieten muzikanten, zangers en toneelspelers zich van hun beste kant horen. Saxebelle speelde in de werkplaats van de glasservice samen met toneelvereniging Kat. De behangers hielden zich aan 't thema 'Ongehoord blijft plakken' en lachen was 't met hun 'hangbuikkanarie"'.  Voor en ook dóór Saxebelle was 't 'n zeer geslaagde avond met 7 ! optredens. Zeker voor herhaling vatbaar.

 

Uitje SaxeBelle 25 mei 2013

25 mei: eindelijk!!!!!; het jaarlijkse uitstapje van Saxebelle.
Al weken was de vraag: waar gaan we naar toe? Wat gaan we doen?
We spraken af bij 't pontje in Herpt, dus we moesten in ieder geval het water over, de Bommelerwaard in.
En toen de paden op, de lanen in. In Nederhemert Zuid 'n koffiestop met appelgebak en daar stond opeens de huifkar klaar.
We waren natuurlijk zeer benieuwd wat ons doel was en na 'n uur werd dat duidelijk: het boerengolf in Hedel.
Wij de wei in; tussen de koeien en de flatsen door, over gemaaid gras, door hoog gras en soms zelfs aan de waterkant, als de bal weer eens in de sloot was beland. 't is duidelijk: we hebben er weer 'n nieuwe hobby bij knipoogemotion
Na 6 holes 'n heerlijk ijsje en toen hielden we 't voor gezien. We vonden 't welletjes en we sloegen de resterende holes over.  't was inmiddels 18.00 uur: tijd voor onze partners.
'n Gezamenlijke bbq., nog wat gemusiceerd saxemotionnotenemotion en 'n geslaagde dag was weer voorbij.
M&M.. Marianne en Mariëtte, bedankt!!

Annelies

Eikendonk 27 maart 2013

Met 15 vrouw sterk hebben we ons mannetje gestaan op Eikendonk.
De bewonders waren met veel gekomen en waren zeer vereerd dat ze de volgorde mochten bepalen; (blijft altijd leuk, ook bij de Belles)
zwaaiend om aandacht wilden ze maar al te graag grabbelen. (Ze hoopten natuurlijk stiekem op een paaseitje)
Het optreden ging goed, met hier en daar, af en toe 'n missertje . En Elvis had de solo op de achterkant staan en kwam daar te laat achter.
Maar al met al was er volop herkenning, zeker bij de Amsterdamse medley's. Er werd gedanst, meegedeind; dus reden tot tevredenheid.
Het publiek heeft genoten, wij waren tevreden én..... we mogen terugkomen!

Annelies

A-Mee-Zing Haarsteeg 3 februari 2013

"Gezellig meezingen om alvast de keel te smeren voor carnaval." zo werd dit concert aangekondigd. En dat hebben we gedaan, samen met harmonie St. Cecilia van Haarsteeg. 't begin- en eindnummer, A brandnew Day en Brabant.

De harmonie en Saxebelle speelden ook nog apart enkele nrs.  Jammer genoeg met weinig publiek; maar ja, dit was de eerste keer en zoiets moet groeien. De engelstalige nrs. , prachtige nrs,  waren voor menigeen toch moeilijk om mee te zingen, maar onze Amsterdamse medley's gingen er goed in!    We hebben ons mannetje weer gestaan en met ons feestbeest Elvis hebben we onze sessie goed afgesloten.   Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Annelies

Kerstoptredens 14 en 15 december 2012

Zoals alle jaren, begonnen we onze kerstconcerten bij Prisma in Biezenmortel en ook dit jaar, was dit niet ons beste optreden.. Er was  'n heel gezellige kerstmarkt met o.a. prachtige sneeuwprinsessen. We mochten binnen spelen, want 't regende. Het was allemaal goed geregeld en de mensen werden blij van ons en we kregen er spontaan een tijdelijke dirigent bij. Al met al, 'n echt Kerstconcert!  De winkeliersactie in Vlijmen was 'n drukke maar gezellige dag. We speelden van 10.00 - 17.00 uur. Dus dat betekende voor alle sponsors 'n paar nrs. blazen, Bij de winkeliers werden we verwend met koffie, kerstkoekjes en worstenbroodjes dus er werd goed gezorgd voor de inwendige mens.. Een paar nummers gingen een beetje de mist in, maar ó wat speelden we de meeste nrs. toch met gevoel, dus heel sfeervol en de krul die Wil met haar sopraan draaide zorgde voor een perfect gezamenlijk einde.  De dag hebben we afgesloten met een heerlijk en gezellig etentje!  Alle Belles , bedankt voor de inzet.

Optreden Albateso 4 november 2012

Op reis door de tijd met Albateso
 
Na weken van voorbereiding en 'n aantal extra repetities (Astrid, dank voor de mogelijkheid) waren we klaargestoomd voor onze reis door de tijd met Albateso ivm hun 15 jarig jubileum. En 't was SUPER, SUPER, SUPER!!!!! Iedereen was tevreden: Daphne gaf 'n vette pluim, het publiek tevreden en Maarten, dirigent van Albateso, ook .En wat waren we trots op ons sextet met de 2 A's, de 2 C's en de 2 J's. Alette ging van tevoren nog even met de kleurmarkers aan de gang en nu hebben we in ieder geval 6 Belles, die zacht kunnen spelen. Alette, Angela, Cockie , Corrie, Jeanny en José E.: Toppie, Goed gedaan.
Maarten van Beurden presenteerde het geheel en 't was te merken dat hij 'n repetitie had bijgewoond. Grappig om de opmerkingen van Daphne dan terug te horen. De zaal was, op 16 stoelen na, geheel uitverkocht. Dat belooft wat. Nu nog Carré veroveren. En wat ook nog zeer prettig is om te weten: w.s. hebben we weer enkele aspirant-leden.

Annelies

  

Rond de ki-jos-k 23 september 2012

Voor de 4de keer organiseerde BlAOSTUMOP  weer dit evenement, Het was supergezellig, met de koren, de kapellen , Dolly Parton, Jetty Paletti en de Dorini's.
Ook  Pluvius was ons goed gezind. Pas na 3-en liet hij wat water vallen. We kunnen terugkijken op een geslaagde dag. En wat ook zeker  geslaagd was, was 't spelen met 'n harpje. Belles, dat was super.

Annelies

 

Music Inn te Berlicum 16 september 2012

Na weken van voorbereiding en 't verzoek om toch vooral met zoveel mogelijk Belles te komen, ging Saxebelle op tour naar Balkum, oftewel Berlicum. Naar de Music Inn, georganiseerd door de Duketown Barbershop Singers. Wat 'n zangers,!! 28 stuks (en er waren ook nog mooie exemplaren tussen volgens sommige Belles..)
We hebben goed gespeeld, helemaal rood, de kleur van vuur en passie. (onze kleur tenslotte, )
De Barbershop Singers hadden ook nog gezelschap van 'n vrouwelijke variant, de Barbershop Ladies, maar die misten er 10 en dan waren er nog  de Sjeklade Mupkes, 'n hilarisch cabaresk duo. Kortom 'n leuke, gezellige, muzikale dag en iedereen ging zeer tevreden naar huis!!